Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Προτάσεις για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 10εκατ. Ευρώ κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»

Προτάσεις για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 10εκατ. Ευρώ κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»

–Από Χάρης Δάφλος–

Χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 10εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ζίτσας  από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (15/06/2018) κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών τους φακέλους προς ένταξη  δύο σημαντικών έργων υποδομών που  θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Πρόκειται για το έργο «Ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Μολοσσών», προϋπολογισμού 4.415.000 ευρώ και το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων τμήματος οικισμού στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου», προϋπολογισμού 5.435.471 ευρώ.

Με τις προτάσεις που κατέθεσε προς ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»  ο Δήμος Ζίτσας στοχεύει  να επιλυθούν σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα  των περιοχών που προβλέπεται να γίνουν οι παρεμβάσεις. Το έργο ύδρευσης θα καλύψει βασικές ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών και συγκεκριμένα των οικισμών Βουτσαρά, Χίνκας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Κουρέντων, Γρανίτσας, Ραδοβιζίου, Πολυδώρου, Άνω Βερενίκης, Κάτω Βερενίκης, Παλαιοχώρας, Βεντερίκου, Φτέρης, Δοβλάς, Άνω Ζαλόγγου και Κάτω Ζαλόγγου, που επί δεκαετίες ταλαιπωρούνται από έλλειψη υδροδότησης λόγω της παλαιότητας του δικτύου που παρουσιάζει συχνά βλάβες και διαρροές. Ενώ, με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δείτε Επίσης

Κ.Νικολακόπουλος-Προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία.Η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—–“Στην περίπτωση των μεταδοτικών ασθενειών δεν ισχύει το αυτεξούσιο του σώματος ,όπως αν έχουμε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of