Σάββατο , 10 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πρόσκληση του Δήμου Ιωαννιτών για συμμετοχή στην Επιτροπή Ισότητας

Πρόσκληση του Δήμου Ιωαννιτών για συμμετοχή στην Επιτροπή Ισότητας

images (1)

 Ο Δήμος Ιωαννιτών,     έχοντας υπογράψει την Ευρωπαϊκή  Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, προτίθεται να προβεί στην συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με βάση τον Οδηγό Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες   έχουν:

Αιρετοί και αιρετές,  καθώς και  υπηρεσιακά στελέχη των αρμοδίων    για πολιτικές φύλου υπηρεσιακών μονάδων    του Δήμου (π.χ. Διεύθυνση Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Ισότητας και Πολιτισμού, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας , ΝΠΔΔ , ΟΚΠΑΠΑ,    κλπ)  ή  εκπρόσωποι σχετικών  γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.

Ενδεικτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων μπορεί να είναι οι εξής:

  • Η επικοινωνία, η συνεργασία με αντίστοιχα ευρωπαϊκά  ή  περιφερειακά δίκτυα  και η συμμετοχή σε  Ευρωπαϊκά προγράμματα εφαρμογής πολιτικών ισότητας των φύλων, με την υποστήριξη του Γραφείου Δικτύωσης της ΚΕΔΕ.
  • Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση, με κάθε πρόσφορο μέσο, σε επίπεδο Δήμου του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς και τις πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος.
  • Η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.
  • Ο εντοπισμός και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ.
  • Η επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τους Δήμους του Νομού, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τις ΜΚΟ.
  • Η συνεργασία με τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων του Νομού ή/και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων με τους εξής τρόπους:

  • Mε φαξ στον αρ. 2651361198
  • Mε e-mail στη διεύθυνση [email protected] το αργότερο μέχρι τις 15-06-2015.

Ακολούθως η εν λόγω Επιτροπή θα συγκροτηθεί με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments