Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόταση στον «Φιλόδημο ΙΙ» για το αθλητικό κέντρο Τσεπελόβου και άλλα θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Ζαγορίου

Πρόταση στον «Φιλόδημο ΙΙ» για το αθλητικό κέντρο Τσεπελόβου και άλλα θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Ζαγορίου

Στην έγκριση της μελέτης και στην υποβολή πρότασης  χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για ένα σημαντικό αθλητικό έργο στο Τσεπέλοβο, προχώρησε  ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην τελευταία συνεδρίαση της θητείας που λήγει στις 31 Αυγούστου.

Λόγω προθεσμιών που υπάρχουν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προτάθηκε και συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης η έγκριση μελέτης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός  Αθλητικών Εγκαταστάσεων Τσεπελόβου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 581.530,24 ευρώ με ΦΠΑ, καθώς  και η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στο παραπάνω πρόγραμμα.

Πρόκειται για το υφιστάμενο αθλητικό κέντρο στο Τσεπέλοβο στο οποίο προβλέπεται η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκατάσταση  24 φωτιστικών σωμάτων LED, ολοκλήρωση του κτιρίου των αποδυτηρίων και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με ελαστικό τάπητα.

Στην ίδια συνεδρίαση, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου, ελήφθησαν αποφάσεις για σειρά επειγόντων θεμάτων, όπως προβλέπεται άλλωστε, κατά την μεταβατική περίοδο από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Στην ενημέρωσή του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου αναφέρθηκε συνοπτικά στην περίοδο μετά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι ο Δήμος λειτούργησε κανονικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, στην ύδρευση, στα δάση και στους κτηνοτρόφους.

Ο κ. Σπύρου ευχαρίστησε την δημοτική ομάδα που εργάστηκε μέχρι τέλους και για τη νέα δημοτική περίοδο από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας θα υπάρξουν, όπως είπε,  συνεργασίες και συγκλίσεις, αλλά και κριτική προς τη  δημοτική αρχή, όπου απαιτηθεί.

Η συνεδρίαση είχε και στιγμές συγκινησιακής φόρτισης, λόγω της αποχώρησης από την αυτοδιοίκηση μετά από δεκαετίες, τόσο του πρώην Δημάρχου Γαβριήλ Παπαναστασίου ο οποίος χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα «σχολείο» για συζήτηση, συνεργασίες και συναποφάσεις προς όφελος του τόπου, όσο και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Ζαρκάδα, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλά πόστα της αυτοδιοίκησης από την εποχή των Κοινοτήτων και ως αντιδήμαρχος στους Δήμους. Και οι δύο ευχήθηκαν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργάζονται οι παρατάξεις και να λαμβάνονται αποφάσεις για το καλό του Ζαγορίου.

Το Σώμα απασχόλησε, μετά από ερωτήματα των συμβούλων της μειοψηφίας Παναγιώτη Ρούσκα, Ηλία Κίτσιου και Ηλία Ράπτη, το θέμα των αντιδράσεων στο Γρεβενίτι (συνέλευση και ημερίδα) για την χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου με τον Δήμαρχο να δίνει σχετικές απαντήσεις. Ως γνωστόν υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της χάραξης που τελικά επιλέχθηκε και οι φορείς και κάτοικοι του Γρεβενιτίου ζητούν αλλαγή της, όπως και συνολικά στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα ύδρευσης, έγινε ένας σύντομος απολογισμός των πολλών και ποιοτικών εκδηλώσεων από τον αντιδήμαρχο Άγγελο Αρμένη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  έλαβε ομόφωνες αποφάσεις σε όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως η αποδοχή νομικής γνωμοδότησης για τις ενέργειες του Δήμου στο μείζον θέμα με τις παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης Παπίγκου, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.  Τo έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους μετά την παράταση που δόθηκε με άλλη απόφαση στον ανάδοχο.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, εγκρίθηκε η 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου με εγγραφή νέων έργων(όπως η αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρία στο νεκροταφείο Διλόφου), ορίστηκε εκπρόσωπος στην Γ.Σ. της εταιρείας «Ήπειρος Α.Ε.», παραλήφθηκε η διαχειριστική μελέτη του δημοτικού δάσους Σκαμνελίου και, τέλος,  αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την χορήγηση άδειας χρήσης πόσιμου νερού για εμπορία από την πηγή «Βαρκάμπελα» στην περιοχή «Βρύση Πασιά» Ασπραγγέλων και θα εξεταστεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments