Παρασκευή , 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα για τα “εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού”

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Παντούλα για τα “εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού”

DSC_3697Από:Γιώργος Γκόντζος–Το βιβλίο του Μιχάλη Παντούλα: ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ – Τα εικονογραφικά (1779-1961),  παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτή το Μουσειακό Συγκρότημα Νήσου Ιωαννίνων.

Το βιβλίο του κ. Παντούλα παρουσίασαν οι: Μιχάλης Γ. Τρίτος, Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η  κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, δρ. Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός. Έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις ματαίωσαν την  άφιξη του κ. Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκε σχετικό μήνυμά του, που απέστειλε για το σκοπό αυτό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης.

Την όλη εκδήλωση, που συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Στέφανος Κωλέττας, έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο συγγραφέας κ. Μιχάλης Παντούλας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Γεωργιάδης και Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσιούρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Ανδρέας Κάσι, οι δήμαρχοι Κόνιτσας κ. Ανδρ. Παπασπύρου, Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου, Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος, oι πρ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Αναστ. Παπασταύρος και κ. Φ. Φίλιος,  Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν οι Κώστας Τασούλας, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Αντ. Φούσας πρ. Υπουργός και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής.

 

Δείτε Επίσης

Καταγγέλλουν Δημάρχους και τον Πιερρακάκη οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ , που απεργούν σήμερα

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, μεταξύ άλλων και για τις ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of