Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις  στη ΔΕΥΑΙ

Ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις  στη ΔΕΥΑΙ

αρχείο λήψης (1)Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης, όπου έλαβε ομόφωνη απόφαση για ρύθμιση οφειλών παροχής νερού σε έως και 100 δόσεις με βάση το άρθρο 52/Ν.4483.17.

Στον ανωτέρω Νόμο, ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται η 30.11.2017.

Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους που τις επιβαρύνουν.
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, με δηλώσεις που έκανε  τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πως η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη για τους καταναλωτές, κάλεσε όμως όσους οφείλουν στην Επιχείρηση να κάνουν χρήση του ευνοϊκού αυτού νόμου.

Ο κ. Μ.Χρυσοστόμου διευκρίνισε τέλος πως όσοι ενοικιαστές σπιτιών ή καταστημάτων επιθυμούν να ενταχτούν στη ρύθμιση θα πρέπει εκτός των άλλων δικαιολογητικών να προσκομίσουν και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι τους επιτρέπει να το πράξουν καθώς εκείνος είναι υπεύθυνος για το ρολόι του σπιτιού ή του καταστήματός τους.

«Αυτή η παράμετρος μπαίνει για να μην έχουμε φαινόμενα υπαγωγής στη ρύθμιση εν αγνοία του ιδιοκτήτη καθώς σε πιιθανή αποχώρηση του ενοικιαστή εκείνος θα κληθεί να αποπληρώσει τις οφειλές», ανέφερε ο κ.Μ. Χρυσοστόμου.

 

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of