Τετάρτη , 28 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σεμινάριο – Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου στα Ιωάννινα

Σεμινάριο – Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου στα Ιωάννινα

Όπως παραδοσιακά πλέον κάθε χρονιά την τελευταία δεκαετία, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Du Lac το Σεμινάριο – Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου στα Ιωάννινα.

Ένα σεμινάριο με διαφορετική προσέγγιση από τα συνηθισμένα, που αποτέλεσε τον οδηγό ώστε  σεμινάρια παθολογίας τραχήλου – και όχι μόνο – να  υιοθετούν, στο πλαίσιο των εργασιών τους, τη σύγχρονη αυτή προσέγγιση, γνωστή ως Problem Based Learning (μάθηση βασισμένη στο πρόβλημα). Η προσέγγιση αυτή προφανώς καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες των νέων γυναικολόγων, οι οποίοι πιθανώς για διάφορους λόγους, είχαν κατά τη διάρκεια της ειδικότητας τους περιστασιακή, στην καλύτερη περίπτωση, επαφή με την κολποσκόπηση και την παθολογία του κατώτερου γεννητικού συστήματος γενικότερα.

Κατά την διάρκειά του συνεδρίου θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ώστε να γίνει ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων, δεδομένων, κατευθυντήριων γραμμών κλπ με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς από τη διεθνή κοινότητα. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο είναι μία μοναδική ευκαιρία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για όλους και, κυρίως, για τους νέους γιατρούς.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου  στις 20.30 και είναι αφιερωμένη στην  μνήμη  των Καθηγητών Κυτταρολογίας Πέτρου Καρακίτσου και Βασιλικής Μαλάμου-Μήτση.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου από τις 18.30 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου – Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η εξατομικευμένη διαχείριση στην παθολογία τραχήλου και τα τρέχοντα HeCPA πρωτόκολλα , ενώ στις 19.30 θα ακολουθήσουν ομιλίες για τα νεότερα δεδομένα στον εμβολιασμό αλλά και η  Α’γενής  έναντι της  Β’γενούς πρόληψης στην τραχηλική καρκινογένεση μετά τον ΗPV εμβολιασμό στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Δείτε Επίσης

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μπιζανομάχων από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πρωτομαγιά

Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιήσουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα Σωματεία του το Σάββατο 1 ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of