Παρασκευή , 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Σε λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας

Σε λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας

DSC00279

Σε λειτουργία και χρήση τέθηκε το δίκτυο  ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας μετά και την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από την πολύχρονη καθυστέρηση της κατασκευής του.

Το έργο «Ύδρευση Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Μολοσσών» είχε ξεκινήσει το 2006 και αφορούσε  στην κατασκευή και λειτουργία νέου εξωτερικού δικτύου και δεξαμενής ύδρευσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πηγές νερού της Τ.Κ. Δεσποτικού.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου  επιλύει χρονίζοντα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες και ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα νερού.

Με το νέο δίκτυο ύδρευσης  το νερό από τις πηγές Δεσποτικού φτάνει στα σπίτια των κατοίκων των  οικισμών Κουρέντων, Γιουργάνιστας, Χίνκας, Λάλιζας, Ζόριανης , Γρανίτσας και Ραδοβιζίου.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος εξετάζει να προχωρήσει την επέκταση του δικτύου για την υδροδότηση και των οικισμών Βουτσαρά και Γκριμπόβου καθώς και τη μελέτη για το Πολύδωρο.

«Η ολοκλήρωση και λειτουργία του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων της έπρεπε να επιλύσει εκκρεμότητες και διαδικαστικά προβλήματα του παρελθόντος», τόνισε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος,  και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου (υδραυλικούς, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες) που εργάστηκαν άοκνα και κατάφεραν να επιλύσουν τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην κατασκευή του έργου χωρίς να  χρειαστεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον οικονομικό κόστος ο Δήμος.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Ζίτσας προανήγγειλε  πως στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η διεκδίκηση χρηματοδότησης  για τη μελέτη και υλοποίηση ενός έργου επέκτασης και αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που θα καλύπτει συνολικά τις ανάγκες όλων των Τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Μολοσσών γιατί όπως εξήγησε «στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα οι υποδομές στην ύδρευση υπολείπονται κατά πολύ των άλλων Δ.Ε.»

 

Δείτε Επίσης

Δρομολογούνται έργα ύδρευσης σε Κοινότητες της Δ.Ε. Πασσαρώνος

Έργα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, καθώς επιλύουν ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of