Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σπύρος Ριζόπουλος: <<Τιμώντας τη μνήμη του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνος Βλάχου>>

Σπύρος Ριζόπουλος: <<Τιμώντας τη μνήμη του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνος Βλάχου>>

Δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου, επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου:

«Σήμερα είμαστε εδώ στην Κόνιτσα δίπλα από την προτομή του του Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνος Βλάχου που σε λίγες ώρες θα αποκαλυφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλο ένα εξαιρετικό γλυπτό του καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη έρχεται για να μας θυμίσει αυτή την τεράστια μορφή της Θρησκείας μας και των ελληνικών γραμμάτων.

Μία φυσιογνωμία εθνική, μία φυσιογνωμία της Ηπείρου και πάνω απ’ όλα μια φυσιογνωμία του ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

Από τα χέρια του πέρασαν άπειροι δάσκαλοι, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο παππούς μου. Ο πατέρας μου εισήχθη στη Βελλάς με δική του εισήγηση για να βρεθεί μετά από χρόνια ως απόφοιτος παίρνοντας πτυχίο από τα χέρια του Σεραφείμ.

Όπως εξήγησα και χθες, αυτές οι μέρες, σε συνάρτηση και με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, είναι μέρες μνήμης.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σπυρίδων Βλάχος έδωσε τη μάχη για να φτιάξει πραγματικά σχολεία, για να εξαπλώσει τον ελληνισμό.

Θέλουμε, λοιπόν, να καταστήσουμε σαφές ότι η ελληνική γλώσσα είναι μία, το ελληνικό έθνος είναι ενιαίο. Δεν αμφισβητείται και δεν παραβιάζεται με τα σχέδια των οποιονδήποτε.

Συνεπώς, ελπίζω το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι σαφές: πως οποιεσδήποτε πατέντες στα πλαίσια της πολιτισμικής, πολιτιστικής ή λαογραφικής υπεράσπισης άλλων δραστηριοτήτων πρέπει να λάβουν τέλος μια και καλή.»

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of