Σάββατο , 31 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στέγη για την Πυροσβεστική, στο Κουκούλι, παραχωρεί ο Δήμος Ζαγορίου

Στέγη για την Πυροσβεστική, στο Κουκούλι, παραχωρεί ο Δήμος Ζαγορίου

ΚΤΙΡΙΟ ΑΜΕΛΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε κτίριο που παραχωρεί ο Δήμος Ζαγορίου στο Κουκούλι θα «εδρεύει» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στόχος η άμεση, εφόσον αυτή απαιτηθεί, επέμβαση για δασικές πυρκαγιές στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και συνολικά στο Ζαγόρι.

Την σχετική, ομόφωνη, απόφαση παραχώρησης του κτιρίου «Αμελικό» στο Κουκούλι έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, κατόπιν εισήγησης της αντιδημάρχου Αγγελικής Ράπτη.

Είχε προηγηθεί έγγραφο, από 16 Φεβρουαρίου, της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου (Γραφείο Επιχειρήσεων και Πολιτικής Προστασίας)  με το οποίο τέθηκε το αίτημα: «Στα πλαίσια ενδυνάμωσης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Υπηρεσίας μας, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, προτιθέμεθα την διασπορά των ομάδων του πεζοπόρου τμήματος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου.

Δεδομένου ότι στα όρια αρμοδιότητας του Δήμου σας υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Βόρειας  Πίνδου η προστασία του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για την Υπηρεσία μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να μας παραχωρήσετε, εφόσον είναι δυνατό, χώρο εποχικής εγκατάστασης και διαμονής  μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, η οποία θα αποτελείται από επτά άτομα, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου».

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας  είδε από κοντά το προς παραχώρηση κτίριο στην είσοδο του χωριού, σε επίσκεψη του με τον Δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου και την αντιδήμαρχο κ. Ράπτη.

Συμφωνήθηκε ότι το κτίριο είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει επτά άτομα του πεζοπόρου τμήματος για Ιούλιο και Αύγουστο της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Υπέρ της παραχώρησης του κτιρίου, που έχει επισκευαστεί και διαθέτει την υποδομή για να υποδεχθεί τους πυροσβέστες, τάχθηκε και ο Τοπικός εκπρόσωπος  της Τ.Κ Κουκουλίου, Λάμπρος Γόγολος ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of