Τετάρτη , 3 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στα Τζουμέρκα τα γυρίσματα για «Τα δάκρυα του βουνού»

Στα Τζουμέρκα τα γυρίσματα για «Τα δάκρυα του βουνού»

b_450_300_16777215_00_images_diafores_dakrya_voonoo_1b_450_300_16777215_00_images_diafores_dakrya_voonoo_3b_450_300_16777215_00_images_diafores_dakrya_vounouΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τα Τζουμέρκα θα είναι το σκηνικό στα ορεινά γυρίσματα της νέας μεγάλου μήκους ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού» του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, προβάλλοντας την περιοχή, αλλά και την μοναδική κληρονομιά που άφησαν οι μαστόροι της πέτρας. Ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με το επιτελείο του (βοηθό σκηνοθέτη, σκηνογράφο, διευθυντή φωτογραφίας και διευθυντή παραγωγής) επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να επιλεγούν τα σημεία που θα γίνουν τα ορεινά γυρίσματα της ταινίας, καθώς τα υπόλοιπα θα γίνουν στο νησί της Λευκάδας.
Πρόκειται για μια εικαστική ταινία που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα, και αποτελεί μία ελεύθερη μεταγραφή της «Οδύσσειας». Τα γυρίσματα στην περιοχή αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο, ενώ θα λάβουν μέρος και ντόπιοι, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλο, με τον οποίο επισκέφθηκαν αρκετά σημεία προκειμένου να επιλέξουν τα κατάλληλα.
«Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής του τόπου μας μέσα από μια ταινία, οι συντελεστές της οποίας αποτελούν εγγύηση ποιότητας για την σύγχρονη ελληνική φιλμογραφία και θεωρούμε αυτονόητη την στήριξη της παραγωγής με την παροχή όλων των διευκολύνσεων από την πλευρά του δήμου», αναφέρει ο κ. Σεντελές, επισημαίνοντας την σχέση της ιστορίας που θα εκτυλιχθεί στα ορεινά των Τζουμέρκων, με την πραγματική ιστορία της περιοχής.
Η ταινία αφορά τον πρωτομάστορα και μια συντροφιά μαστόρων, η οποία αναζητά δουλειά σε έναν φτωχό τόπο, που το μόνο που διαθέτει είναι οι πέτρες, τα «δάκρυα του βουνού», μια ιστορία που συνάδει απόλυτα με την ιστορία της περιοχής και τους μαστόρους εκείνους, με πρωτομάστορα του γεφυριού της Πλάκας Κώστα Μπέγκα, τους οποίους ο δήμος τιμά με κάθε ευκαιρία, αναδεικνύοντας την προσφορά τους. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, ο δήμος πραγματοποίησε το καλοκαίρι ημερίδα αφιερωμένη σε αυτούς, αλλά και τοποθέτησε στην πλατεία των Πραμάντων γλυπτό προς τιμή του πρωτομάστορα Κώστα Χ. Μπέκα και των πραμαντιωτών μαστόρων της πέτρας, έργο που φιλοτέχνησε ο Θόδωρος Παπαγιάννης.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x