Δευτέρα , 28 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στην 15η διεθνή συνάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ «7 ΗΛΙΟΙ 7 ΦΕΓΓΑΡΙΑ » η Μαρία Στρατσάνη

Στην 15η διεθνή συνάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ «7 ΗΛΙΟΙ 7 ΦΕΓΓΑΡΙΑ » η Μαρία Στρατσάνη

IMG_1207Από:Γιώργος Γκόντζος–Στο Πιράν  της Σλοβενίας  βρέθηκε από 21-23 Απριλίου η Διευθύντρια Πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. , προσκεκλημένη του Δημάρχου της πόλης κ. Πέτερ Μπόσμαν προκειμένου να συμμετάσχει στη 15η  διεθνή συνάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ  «7 ΗΛΙΟΙ  7 ΦΕΓΓΑΡΙΑ ».

Το ΔΙΚΤΥΟ «7 ΗΛΙΟΙ 7 ΦΕΓΓΑΡΙΑ»  προωθεί εδώ και 24 χρόνια τις τέχνες και τον πολιτισμό των  χωρών της Μεσογείου και των χωρών της πορτογαλικής γλώσσας μέσω διαλόγου και δικτύωσης. Συνδέει 20 πόλεις από 11 διαφορετικές χώρες: Βραζιλία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τυνησία.

Τα Ιωάννινα είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας που εδώ και 16 χρόνια συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πάνω από  70 καλλιτέχνες από τα Ιωάννινα και από τις άλλες πόλεις του δικτύου έχουν ταξιδέψει από και προς τα Ιωάννινα, συχνά χάρη στη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Πολιτισμός 2000 και Πολιτισμός 2007.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments