Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / <<Αποχαιρετισμός>> στον Γ.Πάτσα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

<<Αποχαιρετισμός>> στον Γ.Πάτσα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

ΠΑΤΣΑΣ ΛΟΥΝΑΣΑ1
Η φωτογραφία είναι από τη συνεργασία του Γιώργου Πάτσα με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο έργο «Χορεύοντας στη Λούνασα», που ανέβηκε πέρυσι στο Καμπέρειο Θέατρο, από την Κεντρική 

<<Ο Γιώργος Πάτσας δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν μια μεγάλη παράσταση και χρειάσθηκαν την τέχνη του και μας τον πήραν. Καλό σου ταξίδι Γιώργο. Εμείς, όσοι αγαπάμε το θέατρο και όχι μόνο, θα σε θυμόμαστε και εσύ από μια γωνία, από έναν εξώστη, αθέατος όπως πάντα, θα παρακολουθείς αυτό που τόσο αγάπησες>>Με τα λόγια αυτά ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Φίλιππας Παπανικολάου, η Πρόεδρος, Αλέκα Βακαλοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιοκαι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Ελένη Δημοπούλου, αποχαιρετούν τον σπουδαίο σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα.

Το Ελληνικό θέατρο από χθες το βράδυ είναι πλέον πολύ πιο φτωχό. Μαζί και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ένας από τους σπουδαιότερους σκηνογράφους της χώρας και στενός συνεργάτης του Θεάτρου μας, ο Γιώργος Πάτσας, απεβίωσε, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Κορυφαία προσωπικότητα στον χώρο της σκηνογραφίας (όπερα, αρχαίο δράμα, πρόζα, μιούζικαλ, κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο), με βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιώργος Πάτσας στα 50 περίπου χρόνια παρουσίας του στο καλλιτεχνικό τοπίο δημιούργησε σημαντικό και καθοριστικό έργο στο ελληνικό θέατρο, με τη δική του σπάνια αισθητική και προσωπική ματιά.

Πάντα δίπλα του, η σύντροφος του, στη ζωή και στο θέατρο, σκηνοθέτιδα, Νικαίτη Κοντούρη.

Με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεργάστηκε στις παραγωγές:

  • Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε» (1993-94)
  • Κάρλο Γκολντόνι «Η Λοκαντιέρα» (1993-94)
  • Ερίκ Ρομέρ «Τρίο σε μι μπεμόλ» (1994-95)
  • Ροντόλφ Σιρέρα «Το Δηλητήριο» (2013-14)
  • Μπράιαν Φρίελ «Χορεύοντας στη Λούνασα» (2016-17).

 

*

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments