Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ο Π.Σκουρλέτης

Στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ο Π.Σκουρλέτης

DSC00121Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την επίσκεψη του Υπουργού Π.Σκουρλέτη στα γραφεία του ,αναφέρονται τα εξής:

Ιδιαίτερη τιμή για το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας αποτέλεσε η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη στα γραφεία του, το Σάββατο 10 Ιουνίου. Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τους τοπικούς βουλευτές της κυβέρνησης κ.κ. Χρήστο Μαντά, Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη, Γιάννη Καραγιάννη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μπασιούκα και ειδικούς συμβούλους των Υπουργείων, ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του Φορέα, τη σημασία της Προστατευόμενης Περιοχής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την επίσπευση των αναγκαίων μέτρων και δράσεων που πρέπει άμεσα να λάβουν χώρα για τη βελτίωση και αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μανταλόβας. Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν τόσο το θεσμικό πλαίσιο Προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας και εν γένει του λεκανοπεδίου όσο και τα σημαντικότερα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης του οικοσυστήματος της λίμνης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν για την άμεση ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Επίσης συζητήθηκε το μέλλον των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπου ο Υπουργός επεσήμανε τη διάθεση του Υπουργείου για συνέχιση της λειτουργίας των Φορέων και ενημέρωσε ότι επεξεργάζονται το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η δέσμευση του Υπουργού για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας που σηματοδοτείται με την παρουσία του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments