Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Στο Δημαρχείο ο επικεφαλής της Καναδικής εθνικής αποστολής κωπηλασίας

Στο Δημαρχείο ο επικεφαλής της Καναδικής εθνικής αποστολής κωπηλασίας

–Από: Χάρης Δάφλος– Τον επικεφαλής της Καναδικής εθνικής αποστολής κωπηλασίας, η οποία επέλεξε για δεύτερη συνεχή χρονιά να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας, Matt Draper,  καθώς και την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου και Αλέξανδρο Μπερή, και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Κωνσταντίνο Νταλαμάγκα, υποδέχτηκε χτες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Draper ένα αναμνηστικό δώρο.

Η συζήτηση που ακολούθησε περιστράφηκε γύρω από την επιλογή της Καναδικής εθνικής αποστολής να επιστρέψει στα Γιάννενα για την προετοιμασία της καθώς και στο επικείμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα νερά της Παμβώτιδας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο επικεφαλής της Καναδικής αποστολής δήλωσε πως η πόλη των Ιωαννίνων παρέχει όσα χρειάζεται μια ομάδα κωπηλασίας για να προετοιμαστεί ενώ εξήρε τον στίβο της Παμβώτιδας λέγοντας ότι είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν.

Ο αντιδήμαρχος αφού σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμβάλει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στην αναγέννηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων που ρήμαζαν για πολλά χρόνια πρότεινε στον κ. Draper να συνεργαστούν στο επίπεδο της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει ο Καναδάς σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση αυτών αλλά και όσων θα δημιουργηθούν για τις ανάγκες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά τη λήξη του.

«Είναι η αρχή μιας συνεργασίας που θα είναι επωφελής για πολλούς τομείς της γιαννιώτικης οικονομίας, του τουρισμού, του αθλητισμού και της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή να διαφημίσει το Δήμο στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό που μια κορυφαία ομάδα επιλέγει για δεύτερη φορά τα Γιάννενα προκειμένου να πραγματοποιήσει εδώ την προετοιμασία της. Μετά και τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος είμαι σίγουρος ότι τα Γιάννενα θα μπουν πια για τα καλά στο διεθνή χάρτη της κωπηλασίας αλλά κι άλλων αθλημάτων με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γκόλας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments