Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στο Υπουργείο Πολιτισμού για ΞΕΝΙΑ και στελέχωση Εφορείας Αρχαιοτήτων ο Δήμαρχος Αρταίων

Στο Υπουργείο Πολιτισμού για ΞΕΝΙΑ και στελέχωση Εφορείας Αρχαιοτήτων ο Δήμαρχος Αρταίων

SYNANTHSH ME M.VLAZAKHΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Κεντρικά θέματα της συζήτησης, στην οποία παρέστησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αρταίων Γιώργος Πανέτας και Χριστόφορος Σιαφάκας, ήταν η εξέλιξη της υπόθεσης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, με τον Δήμαρχο Αρταίων να υπογραμμίζει τη σημασία της απόφασης που με ευρεία πλειοψηφία έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, για χρήση του κτιρίου ως ξενοδοχείο, μια κίνηση που θα γίνει με σεβασμό στην ιστορική αξία του Κάστρου και του περιβάλλοντα χώρου και η οποία αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πόλο ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή της Άρτας.

Ο κ.Χ. Τσιρογιάννης ζήτησε από την Γενική Γραμματέα άμεση ενίσχυση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με το απαραίτητο προσωπικό (αρχαιολόγους, τεχνικούς και φύλακες), ώστε η υπηρεσία να μην υποβαθμιστεί, αλλά και να μείνουν ανοικτά και επισκέψιμα τα μνημεία της περιοχής μας.

Επίσης, συζητήθηκε η χρηματοδότηση αναστηλωτικών εργασιών στην Παρηγορήτρια, καθώς και η διαδικασία για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αρταίων, Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Ηπείρου και Μητροπόλεων για χρηματοδότηση, από την πλευρά του Δήμου, εργασιών στα μνημεία της περιοχής μας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αρταίων είδε και τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο, με τον οποίο είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στην περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών, αλλά και βυζαντινών μνημείων της Άρτας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments