Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ Υγείας αύριο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο : “Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον αν.Υπουργό Υγείας”

Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ Υγείας αύριο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο : “Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον αν.Υπουργό Υγείας”

giannena-apergia-03-12_02Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Συγκέντρωση  διοργανώνει αύριο Τρίτη στις 10.30 π.μ στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  του   Π.Α.ΜΕ. Π.Γ.Ν.Ι.
με σύνθημα:ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.Στην ανακοίνωση στην οποία υπάρχει αναφορά στην ” «λαμπερή» την απουσία (και πάλι) της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συλλόγου του ΠΓΝΙ”, τονίζονται τα εξής:

“Συνάδελφοι / σες.
Δεν ανεχόμαστε να μας λένε ότι έρχονται καλύτερες μέρες στις ζωές μας, ότι βγαίνουμε από τα αδιέξοδα, ότι η υπομονή και η ανοχή μας  θα ανταμειφθούν.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα αντίθετα:
–Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία όχι μόνο δεν γίνονται, αλλά συνεχίζονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (τμήματα και κλινικές στο ΠΓΝΙ κινδυνεύουν να  υπολειτουργούν με τη λήξη της θητείας  των συμβασιούχων στις 31-12 2017)
–Το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει νέες περικοπές προϋπολογισμών κατά 20% στα δημόσια νοσοκομεία για το 2018, στα πλαίσια των δημοσιοοικονομικών στόχων και της 3ης αξιολόγησης. Κατά συνέπεια αν οι φετινός προϋπολογισμός για φάρμακα και υλικά στο ΠΓΝΙ «κοκκίνησε»  τον Οκτώβρη, του χρόνου θα υπάρξει πρόβλημα μέσα στο καλοκαίρι.
–Η τρομοκρατία της εκβιαστικής αξιολόγησης απέδειξε ότι στόχος είναι όχι η βελτίωση των παροχών υγείας στο λαό, αλλά η προσαρμογή των εργαζόμενων σε νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς πελάτες.
–Με το πρόσχημα της εκδίωξης των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούσε, φέρνουνε μια νέα παραλλαγμένη εκδοχή του ίδιου εργασιακού μεσαίωνα μέσω των ατομικών συμβάσεων, απολύοντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων, εξαπολύοντας μια προπαγάνδα ψεμμάτων για το τι αυτές σημαίνουν για τους εργαζόμενους.

Δεν μπορεί να ανεχτούμε, να μας ζητάνε να ξεχάσουμε τις απώλειες της κρίσης τους  και να τους επιτρέπουμε να ζητάνε νέες θυσίες για την ανάπτυξή τους.

•                                                                      ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

•                   ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ

•                  ΗΘΙΚΟ Ε.Σ.Υ. ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΓΡΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ «ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

ΤΡΙΤΗ  6.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ”

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of