Δευτέρα , 24 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγκινητικά τα μηνύματα των παιδιών από τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, στο «Δάσος των ευχών»

Συγκινητικά τα μηνύματα των παιδιών από τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, στο «Δάσος των ευχών»

δάσος των ευχών-1δάσος των ευχών-2δάσος των ευχών--4δάσος των ευχών--ΔήμαρχοςΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Με συγκινητικές ευχές εκατοντάδων παιδιών, γέμισαν τα κλαδιά του «δάσους των ευχών» στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Η πλατεία «πλημμύρισε» από τα μικρά παιδιά των σχολείων, που έφθαναν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συνεχώς από κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών, «γέμισε» από χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στην πολύ όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος, τα παιδιά στόλισαν τριάντα έλατα μέσα σε γλάστρες, με τις ευχές που είχαν φιλοτεχνήσει τα ίδια στο σχολείο τους τις προηγούμενες ημέρες, πάνω σε ξύλινα καρτελάκια .

Κι αν περιμένει κανείς από τα μικρά παιδιά να έχουν γράψει «παιδικές» ευχές ή την «παραγγελία» τους τον Αη Βασίλη, εκπλήσσεται διαβάζοντας τα μηνύματα τους. Είναι τα περισσότερα μηνύματα που δείχνουν πόσο είναι ευαισθητοποιημένα και πόσο επηρεάζονται τα παιδιά από όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

«Να μην υπάρχει στον κόσμο πόλεμος», «να μην πεθαίνουν παιδάκια», «να έχουν όλα τα παιδιά δώρα», είναι μερικές από τις ευχές που έγραψαν τα παιδιά, στέλνοντας το δικό τους συγκινητικό μήνυμα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Βάσω Μέγα, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση ανταλλάσσοντας ευχές με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου και η Δημοτική Σύμβουλος, Ελένη Βασιλείου, που είχαν την επιμέλεια της γιορτής.

Η κ. Βακαλοπούλου τόνισε πως, πέραν όλων των άλλων, το «δάσος ευχών» στέλνει κι ένα οικολογικό μήνυμα, καθώς μετά το τέλος των γιορτών τα έλατα θα φυτευτούν στις αυλές σχολείων, ενώ τα υλικά του στολισμού είναι ανακυκλώσιμα.  Ευχήθηκε δε «καλά Χριστούγεννα σε όλους, με ευτυχία και αγάπη».

Η κ. Βασιλείου μίλησε για μια «γιορτή ελπίδας αγάπης και αλληλεγγύης», λέγοντας πως με το δάσος των ευχών «στέλνουμε τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο» τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο».

 

 

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός – 12.108 νέα κρούσματα και 84 θάνατοι – 665 οι διασωληνωμένοι,199 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 12.108 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments