Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Συλλογή ιστορικής αξίας.Έως την Κυριακή η έκθεση “Ολυμπιακές δάδες και ολυμπιακά μετάλλια” στο Πνευματικό Κέντρο.

Συλλογή ιστορικής αξίας.Έως την Κυριακή η έκθεση “Ολυμπιακές δάδες και ολυμπιακά μετάλλια” στο Πνευματικό Κέντρο.

14721467_1759005254182308_2763351703912461364_nΡεπορτάζ :Γιώργος Γκόντζος–Έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών μια μοναδική έκθεση με θέμα ” Ολυμπιακές δάδες και ολυμπιακά μετάλλια”μέρος της συλλογής  του Στράτου Κλήμου ,υπαλλήλου  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Στα εγκαίνια της  έκθεσης ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας έκανε αναφορά στον ρόλο του Ηπειρώτη Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων ,ενώ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος σημείωσε πως “αυτή η έκθεση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον δήμο και το  Πνευματικό Κέντρο” και πρόσθεσε πως οφείλεται στην δουλειά και το μεράκι ενός ιδιώτη.  “Παρούσα και η Παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου η οποία δήλωσε πως αυτή η έκθεση για την οποία αισθάνεται μεγάλη χαρά ,είναι μια ευκαιρία να μάθουν οι επισκέπτες περισσότερα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός είπε πως πρόκειται για μια συλλογή ιστορικής αξίας ενώ στην συνέχεια ο συλλέκτης παρουσίασε  τα αντικείμενα που εκτίθενται,24 δάδες και 10 μετάλλια των θερινών Ολυμπιακών αγώνων από το 1936 έως και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η προσπάθειά για τον εντοπισμό και την απόκτηση των αντικειμένων της συλλογής άρχισε πριν από 26 χρόνια,ενώ περιέγραψε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές από την έρευνά του .Ακούστε τις δηλώσεις του Γ.Γ Αθλητισμού και του συλλέκτη Στράτου Κλήμου

Δείτε Επίσης

Δ.Κουτσούμπα- Η φωτιά δεν πέρασε από τα βασικά μνημεία. Λάθος να βλέπει κανείς μια εικόνα του χώρου και να λέει, «α,καταστράφηκαν οι Μυκήνες». Με “ελαφρότητα” η αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός προφανώς για να πει ότι δεν ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of