Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Συγκινητική ανταπόκριση

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Συγκινητική ανταπόκριση

TAINIA

Από:Γιώργος Γκόντζος
Συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης, στις 4 Νοεμβρίου 2015 η πρωτοβουλία πολιτών Ιωαννίνων ‘Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες’  και η ΑΜΚΕ ‘Πίνδος Περιβαλλοντική’ παρουσίασαν σε πρώτη προβολή την ταινία JIN του Τούρκου σκηνοθέτη Reha Erdem με σκοπό  την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη. Η ανταπόκριση των Γιαννιωτών στο κάλεσμα ήταν πραγματικά συγκινητική και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους για τους συνανθρώπους τους.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν στάλθηκαν σε διάφορες δομές σε συγκεκριμένα μέρη στην Ελλάδα. Ο όγκος των ειδών που συγκεντρώθηκαν ήταν τόσο μεγάλος που χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες για τον διαχωρισμό και την συσκευασία τους. Συνολικά στάλθηκαν 125 κιβώτια και κουτιά και συγκεκριμένα στη Λέσβο (44 κουτιά τρόφιμα και φάρμακα), στη Χίο (21 κιβώτια ρουχισμού), στην Ειδομένη (26 κιβώτια ρουχισμού και 19 κουτιά τρόφιμα και φάρμακα), στη Σάμο (10 κιβώτια με υπνόσακους και κουβέρτες) και στην Κω (5 κιβώτια με είδη υγιεινής και τρόφιμα).Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν τους συμπολίτες  για την ανταπόκρισή τους και τις εταιρείες ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική και ACS για  την δωρεάν μεταφορά των πρώτων ειδών στους προορισμούς τους.

Δείτε Επίσης

Χ.Παππάς -Ο κύριος Τσίκαρης αναμένεται να φύγει ,το αποτύπωμα όμως είναι τι αφήνει πίσω του και τι έρχεται την επόμενη μέρα.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Ανεξάρτητα από τις λεκτικές αποτυπώσεις , διότι είδα σε δημοσιεύματα ότι χαρακτηρίστηκαν ως ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of