Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Γιάννη Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) με την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση Γιάννη Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) με την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του Νομού και μετέφεραν στο βουλευτή. Τα μέλη των δύο Ενώσεων επεσήμαναν, πως ο Νομός Ιωαννίνων απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων με την Αλβανία, λόγω του έντονου προβλήματος της  διακίνησης ναρκωτικών και των αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της  αύξησης των προσφυγικών ροών τα τελευταία χρόνια. Έχει δημιουργηθεί επίσης ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, λόγω της ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας της Ιόνιας Οδού που θα λειτουργήσει το καλοκαίρι και της Υπηρεσίας Αεροδρομίου, που έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει άμεσα.

Τα μέλη των Ενώσεων αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας, καθώς οι σύζυγοι αστυνομικών δεν δικαιούνται σύνταξης πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, γεγονός που πλήττει τις οικογένειές τους. Οι αξιωματικοί μετέφεραν το αίτημά τους για την διασφάλιση της παραμονής τους στο σώμα μέχρι την συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών υπηρεσίας, ώστε να έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Τέλος, υπογράμμισαν την αδικία που συντελείται εις βάρος τους με το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο σε κάποιες ακριτικές δικαιολογείται, ενώ σε άλλες όχι.

Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την συνάντηση και την ενημέρωση, τόνισε το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στην πολιτική και φυσική ηγεσία τους.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x