Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Συνάντηση για τα ΑΚΤΙΑ

Συνάντηση για τα ΑΚΤΙΑ

ακττ

­­ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 Συνάντηση μελών της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 29-30 Αυγούστου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Κωνσταντίνο Μάμαλη πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη το απόγευμα στο Δημαρχείο της Πρέβεζας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων κ. Αλέξανδρος Γέροντας το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δημήτρης Γιωργοπέτρης, και από πλευράς Δήμου ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Σπύρος Γκούρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Βαγγέλης Συγκούνας και η προϊσταμένη του τμήματος κα. Δήμητρα Κοψάρη.

Η συνάντηση αφορούσε την προετοιμασία του 3ου Εν Νικοπόλει Άκτια Δρόμου, ο οποίος τέθηκε υπο την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την επίσημη μέτρηση και αποτύπωση της διαδρομής από τον ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε να αποτελεί επίσημη διαδρομή πιστοποιημένη από την Ελληνική αλλά και παγκόσμια ομοσπονδία, καθώς για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει και χρονομέτρηση του αγώνα. Η βοήθεια του ΣΕΓΑΣ ήταν καταλυτική και πλέον αποτελεί επίσημη διαδρομή πιστοποιημένη καθώς οι χρόνοι θα είναι επίσημοι και θα έχουν ισχύ σε όλα τα επίσημα όργανα. Έτσι αναβαθμίζεται και ολοκληρώνεται η προσπάθεια του συλλόγου και γίνεται ένας πολύ σημαντικός θεσμός για τα αθλητικά δρόμενα της πόλης μας.

Ο κ. Μάμαλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προετοιμασίες των αγώνων, τόνισε πως κινούνται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και δεσμεύθηκε για κάθε δυνατή παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας.

Συζήτηση έγινε επίσης με τον πρόεδρο για το μεγάλο στοίχημα της αναβίωσης των αγώνων κλασσικού αθλητισμού, όντας ο ίδιος μεγάλος υπέρμαχος και υποστηρικτής της ιδέας. Τόνισε πως η Πρέβεζα διαθέτει το καλύτερο στάδιο στίβου αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο και το μεγάλο αθλητικό γεγονός θα μπορεί να τεθεί στο πλαίσιο των ήδη υπαρχόντων αγώνων μέσα σε ένα πλούσιο 10ήμερο αγώνων. Επιθυμία τόσο του ΣΕΓΑΣ όσο και της δημοτικής αρχής είναι η αρχή να γίνει από την αμέσως επόμενη χρονιά και εκφράστηκε η αισιοδοξία για την επιτυχή επανέναρξη των Ακτίων μέσα από την συνεχή στήριξη και βοήθεια του κ. Μάμαλη.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το 1ο Άκτια Τρίαθλο, οι συμμετοχές του οποίου ήδη είναι πάρα πολλές και έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό πλαφόν των συμμετοχών το οποίο έχει τεθεί από την οργανωτική επιτροπή. Τονίζεται πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αθλητές από όλα τα σημεία της Ελλάδας δήλωσαν συμμετοχή και είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Πρέβεζα για το μεγάλο αθλητικό διήμερο.

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments