Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση¨ αναφέρονται τα εξής:
“Συνάντηση είχαν ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων της Λαϊκής Συσπειρωσης Τάκης Τασιούλας και η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ιωαννιτών της Λαϊκής Συσπείρωσης Ολυ Τσουμάνη,  με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της λίμνης Παμβώτιδας.

Μετά τη συνάντηση η υποψήφια Δήμαρχος Όλυ Τσουμάνη, δήλωσε ότι αυτό που ζούμε είναι ένα μόνο από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που από τη μια πλευρά εκμεταλλεύεται τη θέα της λίμνης για να δημιουργήσει προστιθέμενο κέρδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται ή θα αναπτυχθεί  γύρω της και καμία σχέση δεν έχει με την κάλυψη λαϊκών αναγκών, την ίδια ώρα όμως ακριβώς αυτές οι ενέργειες στο όνομα του κέρδους καταστρέφουν  τη λίμνη.

Η προστασία της λίμνης απαιτεί σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, που τα πάντα τα υποτάσσει στο κέρδος και στην ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα η πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη φιλολαϊκή διαχείριση των υδάτων και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος με γνώμονα την ολόπλευρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Προϋποθέτει η γη, τα δάση, τα εργοστάσια ύδρευσης, τα δίκτυα διανομής να αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Αυτός ο δρόμος απαιτεί μια ριζική στροφή στην ανάπτυξη της οικονομίας για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για το καπιταλιστικό κέρδος.

 

Δείτε Επίσης

Κ.Νικολακόπουλος-Προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία.Η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—–“Στην περίπτωση των μεταδοτικών ασθενειών δεν ισχύει το αυτεξούσιο του σώματος ,όπως αν έχουμε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of