Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση¨ αναφέρονται τα εξής:
“Συνάντηση είχαν ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων της Λαϊκής Συσπειρωσης Τάκης Τασιούλας και η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ιωαννιτών της Λαϊκής Συσπείρωσης Ολυ Τσουμάνη,  με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της λίμνης Παμβώτιδας.

Μετά τη συνάντηση η υποψήφια Δήμαρχος Όλυ Τσουμάνη, δήλωσε ότι αυτό που ζούμε είναι ένα μόνο από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που από τη μια πλευρά εκμεταλλεύεται τη θέα της λίμνης για να δημιουργήσει προστιθέμενο κέρδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται ή θα αναπτυχθεί  γύρω της και καμία σχέση δεν έχει με την κάλυψη λαϊκών αναγκών, την ίδια ώρα όμως ακριβώς αυτές οι ενέργειες στο όνομα του κέρδους καταστρέφουν  τη λίμνη.

Η προστασία της λίμνης απαιτεί σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, που τα πάντα τα υποτάσσει στο κέρδος και στην ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα η πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη φιλολαϊκή διαχείριση των υδάτων και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος με γνώμονα την ολόπλευρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Προϋποθέτει η γη, τα δάση, τα εργοστάσια ύδρευσης, τα δίκτυα διανομής να αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Αυτός ο δρόμος απαιτεί μια ριζική στροφή στην ανάπτυξη της οικονομίας για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για το καπιταλιστικό κέρδος.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments