Τρίτη , 18 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση στην Τ.Κ. Ζίτσας για την ορθή διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Συνάντηση στην Τ.Κ. Ζίτσας για την ορθή διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

DSC01147Να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν  όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό αγροτών – παραγωγών στην ορθή Διαχείριση των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών  Προϊόντων αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν στην Τ.Κ. Ζίτσας   οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος, Υπηρεσίες, Καταστήματα).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (06/06/2017) παρουσία της  Γεωπόνου, Δ/ντριας του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας Φραντζέσκας Υδραίου, και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Αντιδήμαρχος  Περικλής Γρίβας,   ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Δεβέκος, ο Προϊστάμενος του  Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων Χρήστος Ρούκος, ο Γεωπόνος του Γεωργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Βασίλης Θεοδωράκης, η οινολόγος της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Ελένη Σίντου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζίτσας Περικλής Νούλης.

Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο  της προσπάθειας για πληρέστερη ενημέρωση που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Ζίτσας τον περασμένο Μάρτιο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών  προκειμένου να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιβάλλον από τη διασπορά των άδειων πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

  «Με αργά αλλά σταθερά βήματα και όλοι μαζί, εκτιμώ πως μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να ευαισθητοποιήσουμε μεγάλη μερίδα παραγωγών» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας και επανέλαβε πως ο Δήμος θα συνδράμει τα μέγιστα για τη διάδοση της φιλοπεριβαλλοντικής αυτής δράσης που έχει και οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς.

Δείτε Επίσης

Ο Γιαννιώτης φοιτητής του ΕΜΠ Γιάννης Τζαχρήστας μιλά για την νέα του διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-Ο Ιωάννης Τζαχρήστας, δευτεροετής φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of