Σάββατο , 19 Οκτώβριος 2019
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της αντιδημάρχου Βάσως Μέγα με τον Πρόεδρο της «Ένωσης Αγροτών» κ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη

Συνάντηση της αντιδημάρχου Βάσως Μέγα με τον Πρόεδρο της «Ένωσης Αγροτών» κ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη

Η  Αντιδήμαρχος αρμόδια  για τον Πρωτογενή Τομέα κα. Βάσω Μέγα, σε συνάντηση   με τον Πρόεδρο  του ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη, ενημερώθηκε  για την ένταξη στο πρόγραμμα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ – ΕΣΠΑ 2014-2020 της κατασκευής της  μονάδας επεξεργασίας αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων (η οποία είχε προγραμματιστεί  με την ίδρυση της  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – «Σ.Η.ΒΙ.ΓΑΛ. Α.Ε»,  στην οποία συμμετέχει και η ομάδα παραγωγών αιγοπρόβειου  βιολογικού γάλακτος του Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” ).

Από την πλευρά μας ως Δήμος Ιωαννιτών θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική  πρωτοβουλία που προάγει το πνεύμα του συνεργατισμού αλλά και την ανάδειξη των τοπικών τυροκομικών ποιοτικών προϊόντων της περιοχής.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν και θα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και πάντα δίπλα στους παραγωγούς, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες λόγω των χαμηλών τιμών του γάλακτος αλλά και της δυσκολίες στην προώθηση και διάθεση των προϊόντων τους.

Εμείς σαν Δήμος Ιωαννιτών και προσωπικά ως αρμόδια Αντιδήμαρχος για τον πρωτογενή τομέα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, είχαμε θέσει σαν στόχο τη δημιουργία ομάδων παραγωγών αλλά και άλλων συλλογικών οργανώσεων παραγωγών, δεδομένου του ότι και οι κατευθύνσεις της Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική) στοχεύουν στην δημιουργία συνεργατικών σχημάτων.

Ελπίζουμε  ότι το παράδειγμα του Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” και της παραπάνω ομάδας παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος του Συνεταιρισμού, θα ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι του πρωτογενή τομέα.

 

Δείτε Επίσης

Η “ΕΝΩΣΗ αγροτών” για το Ζάππειο

Το Δ.Σ του Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” στη συνεδρίαση του στις 18-10-2019 και με αφορμή την ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of