Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και Συμβασιούχων Ιωαννίνων

Συνάντηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και Συμβασιούχων Ιωαννίνων

tzoufi_firemenΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων & Συμβασιούχων Ιωαννίνων με τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μονιμοποίηση των πυροσβεστών τριετούς και πενταετούς θητείας, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της μονιμοποίησης και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία προσωπικού, η οποία αριθμεί 4.000 οργανικές θέσεις και καθιερώθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2011 με προοπτική μονιμοποίησης στο τέλος της πενταετίας. Ωστόσο, η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε τους συμπεριέλαβε στην «Απογραφή», με αποτέλεσμα η μονιμοποίηση να καταγράφεται ως εισαγωγή νεών προσλήψεων, προσκρούοντας στο μνημονιακό κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.

Στη συνέχεια η βουλευτής ανέφερε πως με το Ν. 4455/2017 παρατάθηκε η θητεία για 3 χρόνια για όσους διέθεταν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης και σήμερα, έπειτα από επίμονες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, επιτυγχάνεται η μόνιμη πρόσληψη στο Σώμα, με ρητή εξαίρεση από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη δήλωσε την υποστήριξή της στο δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης και των συμβασιούχων πυροσβεστών και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επίλυση του ζητήματος με τρόπο που θα αφορά όλες τις κατηγορίες συμβασιούχων του δημόσιου τομέα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι δύο μεριές ανανέωσαν το ραντεβού τους, ώστε μέσω από κοινή προσπάθεια να δοθεί λύση και για τα υπόλοιπα ζητήματα των πυροσβεστικών υπαλλήλων και των συμβασιούχων.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of