Παρασκευή , 23 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, Γιορν Γκέλσταντ  

Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, Γιορν Γκέλσταντ  

cf80cf81ceadcf83ceb2ceb7cf82Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας σε θέματα του δημοσίου τομέα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεσή τους για την υλοποίηση, από κοινού με φορείς της Νορβηγίας και τον ΟΟΣΑ, στοχευμένων και κρίσιμων έργων της δημόσιας διοίκησης που εντάσσονται στις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στη συνάντηση ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται στην Νορβηγία και η από κοινού υλοποίηση καίριων παρεμβάσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας, όπως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες και η εφαρμογή νέων καινοτόμων υπηρεσιών, που θα προσφέρουν λύσεις, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω του πρωτοπόρου και επιτυχημένου θεσμού των Κ.Ε.Π.

Στην προσπάθεια του Υπουργείου για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας έχει ήδη ενταχθεί η σύναψη στοχευμένων συνεργασιών με σημαντικούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, οι οποίοι εμπράκτως θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια στα προς υλοποίηση κρίσιμα έργα. Σε αυτούς ήδη συγκαταλέγονται τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Δείτε Επίσης

Ι.Γρυσπολάκης – Οι αβελτηρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.Η σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το 2010.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Κατ’ αρχάς να σας πω ότι στις 38 χώρες του ΟΟΣΑ , ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of