Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση του Β.Τσίρκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνάντηση του Β.Τσίρκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

v.tsirkas1

Από:Γιώργος Γκόντζος

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ.Β. Τσίρκας έθεσε τα καίρια ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό, πτηνοτροφικό και κτηνοτροφικό κόσμο στον νομό της Άρτας. Επίσης τόνισε ότι η Άρτα, ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχει απόλυτη ανάγκη την άμεση και συνεχή στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα ζητήματα που του τέθηκαν και θα επιδιώξει στενή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του νομού της Άρτας.

Επίσης, μετά από επικοινωνία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αθανάσιο Ζανιά, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η καταβολή των αποζημιώσεων της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου (δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014) θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα. Σχετικά με τις αποζημιώσεις ύψους 1.200.000 Ευρώ από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου και από τον παγετό, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη φάση (Πέτα-Κωστακιοί), αυτές θα καταβληθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι από τον ΕΛΓΑ έχουν ήδη καταβληθεί στην ΠΕ Άρτας οι εξής αποζημιώσεις: για το έτος ζημίας 2014 για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, το συνολικό ποσό των 451.724 Ευρώ και για το έτος ζημίας 2015 επίσης για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, το συνολικό ποσό των 4.472.904 Ευρώ.

 

Δείτε Επίσης

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Δωδώνης λόγω καύσωνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ενημερώνει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται, σύμφωνα με την ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of