Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση  του Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Συνάντηση  του Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, κ. Στέφανο Μουστακλή, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η προοπτική συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, σε ότι αφορά τη δημιουργία πρατηρίου για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του ΚΤΕΛ.

Η ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης προσπάθειας εύρεσης στρατηγικών εταίρων για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης σε όλη τη χώρα, εκτιμά πως το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό στην προώθηση του προγράμματος στην περιοχή.

Βασική προϋπόθεση για τη συνεργασία αποτελεί η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του ΚΤΕΛ, με σύγχρονα οχήματααντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης του πολυδάπανου εγχειρήματος μέσω του νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020).

Ο κ. Μουστακλής σημείωσε πως το ΚΤΕΛ επιθυμεί να αποτελέσει τον πιλότο στη διάδοση της αεριοκίνησης στην τοπική αγορά και τόνισε πως η συνεργασία που προωθείται δεν αφορά μόνο το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης.

Ο κ. Καραγιάννης, δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια, επισημαίνοντας πως αναμένεται να δοθεί μεγάλη ώθηση στην διάδοση της αεριοκίνησης, καθότι πέρα από τα αδιαμφισβήτητα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματά της, θα συντελέσει σημαντικά και στην διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών, στους τομείς της διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών.

Δείτε Επίσης

Ε.Τσίμαρης(Σύλλογος Δρομέων)-Διακρίσεις στο «2ο village trail Thesprotikou»=Είμαστε όλοι μια ομάδα,αυτό το πνεύμα της ομαδικότητας μεταφέρουμε

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Τις  εμπειρίες  από την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων στο «2ο village ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments