Τετάρτη , 14 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ)με την Υφ. Οικονομικών για την παραχώρηση δημοσίου κτιρίου,στην Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και τεχνικών έργων

Συνάντηση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ)με την Υφ. Οικονομικών για την παραχώρηση δημοσίου κτιρίου,στην Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και τεχνικών έργων

παπανάτσιουΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–O βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος συναντήθηκε  με την Yφυπουργό Oικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου. Κύριο θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε η παραχώρηση του δημόσιου κτήματος με ΑΒΚ 418 Ιωαννίνων, στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγεται στην περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το εν λόγω  κτίριο μεταγράφηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ως μοναδικός κληρονόμος από την κληρονομιά του Αλέξανδρου Λιάκου και βρίσκεται στο Ιστορικό κέντρο της πόλης (Οδός Ανεξαρτησίας). Το κτίσμα έχει χαρακτηριστεί με την ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2067/39897/22-7-1994 (ΦΕΚ642/Β’/26-8-1994) ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το οποίο χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας. Ο κ. Στέφος στην συνάντηση με την υφυπουργό παρέθεσε τα οφέλη μιας πιθανής παραχώρησης του κτιρίου στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αφενός το κτίριο θα αξιοποιηθεί στεγάζοντας τμήματα της περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στην πόλη μας και, αφετέρου, θα συντηρηθεί και θα διασωθεί ένα μνημείο, διότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες αναστηλώσεις και έργα καλλωπισμού τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της, υπογράμμισε πως πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η, όσο το δυνατόν, καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, ανέφερε ότι θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε, έπειτα από συνεννόηση με την ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, να παραχωρηθεί το κτίσμα στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Δείτε Επίσης

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κόνιτσα

Την Κόνιτσα επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 13/4/2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με τον ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of