Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Ν.Καρβούνη

Συνάντηση του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Ν.Καρβούνη

IMG_20170829_104900Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Την Τρίτη 29 Αυγούστου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος είχε συνάντηση με τον κ.Ν. Καρβούνη, διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Κατά τη συνάντηση ο κ.Γ. Στέφος ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το νοσοκομείο.

Δύο από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού και η ανάθεση της καθαριότητας στους ίδιους τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας με ευνοϊκότερους όρους. Για το βιολογικό καθαρισμό ο κ.Γ. Καρβούνης επεσήμανε ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ προκειμένου να γίνει ενταφιασμός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής. Για την ανάθεσης της καθαριότητας στους εργαζόμενους ανέφερε ότι ήδη εκπονείται η οικονομοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, ενώ τόνισε ότι έχουν πληρωθεί οι εφημερίες του προσωπικού.

Στη συνέχεια, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία υλοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης τοξικοεξαρτήσεων, το οποίο επί σειρά ετών βρισκόταν σε πλήρη αδράνεια. Με την παρούσα διοίκηση έχει προχωρήσει η υλοποίηση των δύο υποέργων που απαιτούνται για την οριστική παραλαβή του έργου, ενώ έχει καταρτιστεί και το πλάνο εκμετάλλευσης του Πολυδύναμου Κέντρου με τη σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργού Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει και η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου, για να ενσωματωθεί σε αυτόν το Πολυδύναμο Κέντρο αλλά και το Παιδιατρικό Τμήμα. Επιπλέον, ο κ.Ν. Καρβούνης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης, με σκοπό να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νοσοκομείου, το οποίο δυσχεραίνει τη λειτουργία του αλλά και την πρόσβαση εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. Η αναμόρφωση της οργάνωσης και λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η σύσταση χώρου ανάνηψης ήταν ένα ακόμη θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο της ενημέρωσης. Ύστερα από την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού στο σύστημα διαλογής ESI στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο νέος τρόπος λειτουργίας των ΤΕΠ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, αναμένεται και η εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης που θα καταπολεμήσει το ανεξέλεγκτο επισκεπτήριο.

Ο κ.Γ. Στέφος, αφού ευχαρίστησε τον διοικητή για την ενημέρωση, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις ενέργειες της διοίκησης, οι οποίες προχώρησαν τάχιστα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου. Επίσης, ο βουλευτής δεσμεύτηκε για την έμπρακτη αρωγή του στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου, με σκοπό το «Χατζηκώστα» να παρέχει άρτιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της πόλης και όλης της Δυτικής Ελλάδας.

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments