Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, με στελέχη της ΔΕΠΑ

Συνάντηση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, με στελέχη της ΔΕΠΑ

Έτοιμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για να περάσουμε την εποχή του φυσικού αερίου ο Δήμος Ιωαννιτών

Έτοιμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η περιοχή μας να μπει στην εποχή του φυσικού αερίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με στελέχη της ΔΕΠΑ και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανο Μουστακλή.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η επικείμενη λειτουργία του πρατηρίου τροφοδοσίας φυσικού αερίου του αστικού ΚΤΕΛ.

Στη συζήτηση όμως τέθηκαν και θέματα που αφορούν τις εξελίξεις που υπάρχουν για την γενικότερη τροφοδοσία της περιοχής μας με φυσικό αέριο.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και συζητήσαμε συγκεκριμένα και ρεαλιστικά σενάρια που αφορούν τη χρήση του φυσικού αερίου. Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση του στόλου ή των κινητήρων οχημάτων του Δήμου έτσι ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε την πρόσκληση του ΠΕΠ Ηπείρου προκειμένου να καταθέσουμε την πρότασή μας.

Σε δεύτερο επίπεδο συζητήσαμε την πιθανότητα χρήσης του φυσικού αερίου μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου πρατηρίων όπως αυτό που θα λειτουργήσει σύντομα για τα ΚΤΕΛ, τόσο σε μεγάλες δημόσιες δομές, όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία, όσο και σε ορισμένες βιομηχανίες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις διαθέσεις μας, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη σύνδεση των Ιωαννίνων με το δίκτυο φυσικού αερίου που υπάρχει στη χώρα», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά τους οι κύριοι, Δημήτρης Δημητριάδης Συντονιστής ειδικών εταιρικών έργων της ΔΕΠΑ και Στέφανος Οικονομίδης Διευθυντής τομέα αεριοκίνησης ΔΕΠΑ, έκαναν γνωστό ότι τα Γιάννενα είναι η πρώτη πόλη στην οποία η Εταιρία φέρνει το φυσικό αέριο ενώ δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο.

«Η επιλογή αυτή έγινε γιατί βρήκαμε καλούς συνεργάτες και την τοπική αυτοδιοίκηση που μας βοήθησε. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει και σε άλλες περιοχές αλλά ταυτόχρονα και η αρχή για την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στα Γιάννενα και την Ήπειρο τόσο στη βιομηχανία όσο και για οικιακή χρήση», τόνισαν.

Τέλος, ο κ. Μουστακλής, ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για την αρωγή του σε όλες τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Αστικού ΚΤΕΛ, προσθέτοντας ότι «τα εγκαίνια της λειτουργίας του πρατηρίου θα γίνουν σύντομα, κάνοντας έτσι πραγματικότητα ένα μεγάλο μας στόχο».

 

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments