Παρασκευή , 16 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα – Αυστρία θέλει να τοποθετήσει επίτιμο πρόξενο με έδρα τα Γιάννενα
dav

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα – Αυστρία θέλει να τοποθετήσει επίτιμο πρόξενο με έδρα τα Γιάννενα

Την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, Andrea Ikić-Böhm, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η Αυστριακή Πρεσβεία εργάζεται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας την ίδια στιγμή που ενδιαφέρεται για τη δημιουργία στενότερων σχέσεων απ’ ευθείας με τις Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ikić-Böhm ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο ποιοτικός τουρισμός – πολιτισμός- τοπικά προϊόντα.

Η Πρέσβειρα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται στους τρεις αυτούς τομείς, ενώ έκανε γνωστό πως η Αυστριακή Πρεσβεία βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής ενός επίτιμου Προξένου με έδρα τα Γιάννενα, ζητώντας από το Δήμο Ιωαννιτών να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξήγησε, η παρουσία ενός επίτιμου Προξένου σε μια περιοχή λειτουργεί ενισχυτικά στην επιλογή των Αυστριακών για την επίσκεψή τους σε αυτή, κάτι που επιθυμεί και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ ο Δήμαρχος προσέφερε στην Πρέσβειρα ένα αναμνηστικό δώρο.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστρίας στο Δημαρχείο. Είχαμε μια πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση και είμαι σίγουρος ότι μπήκαν τα θεμέλια για μια πολυεπίπεδη συνεργασία. Πρέπει όμως να τονίσω το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι πολλές επισκέψεις Πρεσβευτών και Προξένων, από διάφορα κράτη, εντός και εκτός Ευρώπης, και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν για τον τόπο μας, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι μεθοδικές και συντονισμένες δράσεις προβολής και εξωστρέφειας των Ιωαννίνων από τη Δημοτική μας Αρχή, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, φέρνουν αποτελέσματα καθιστώντας τα Γιάννενα έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς».

Δείτε Επίσης

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυθέντες υγειονομικούς των Νοσοκομείων «Γ. Χατζηκώστα» και «Άγιος Σάββας» από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Με αφορμή «τη δεύτερη εκδικητική απόλυση γιατρού σε σύντομο χρονικό διάστημα, από το Γ.Ν. Ιωαννίνων ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of