Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσειςτης Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)με Φορείς Υγείας Ιωαννίνων

Συναντήσειςτης Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)με Φορείς Υγείας Ιωαννίνων

tzoufi_vouli-43661463676930Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της περιοχής μας, καθώς και με παρόχους υπηρεσιών υγείας στα περιστατικά Ειδικής Αγωγής, είχε τις προηγούμενες μέρες η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου η Βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής και με θεραπευτές (λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές) του N. Ιωαννίνων, όπου συζητήθηκε το νέο προτεινόμενο από τον ΕΟΠΥΥ καθεστώς συμβάσεων προς τους παρόχους.  Συμφωνήθηκε η ανάγκη να ζητηθεί από το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ περισσότερος χρόνος διαβούλευσης και ενεργού διαλόγου, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν προτάσεις και συγκλίσεις, τόσο για τον εξορθολογισμό των συμβάσεων, όσο και για αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου, με τελικό στόχο τη σωστή εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Επίσης, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου η βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή και μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και ενημερώθηκε για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΤΕΠ, τις ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και για τον υποβληθέντα νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, που τακτοποιεί παλιότερες εκκρεμότητες κάποιων κλινικών, ενώ περιλαμβάνει και τον οργανισμό του «Πολυδύναμου». Συζητήθηκαν τρόποι υπέρβασης των δυσκολιών στην κατανομή του προϋπολογισμού μεταξύ των κλινικών, επιτάχυνσης των διαδικασιών των κρίσεων του ιατρικού προσωπικού καθώς και της ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με προτεραιοποίηση του νοσοκομείου.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments