Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις της υποψήφιας Δήμαρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη σε Δαφνούλα, Πλατανιά, Ηλιόκαλη

Συναντήσεις της υποψήφιας Δήμαρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη σε Δαφνούλα, Πλατανιά, Ηλιόκαλη

Σε ανακοίνωση της Παράταξης Ιωάννινα_2023 αναφέρονται τα εξής :

Τη Δαφνούλα, την Πλατανιά και την Ηλιόκαλη επισκέφθηκε την Κυριακή 03.02.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Η συμμετοχή των κατοίκων των τριών τοπικών κοινοτήτων στις συζητήσεις που έγιναν ήταν σημαντική και ο διάλογος πολύ ενδιαφέρων. Τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αναφορές τόσο στα θέματα της καθημερινότητας, όσο και στα αναγκαία έργα υποδομής και σε δράσεις που μπορούν να τη βελτιώσουν ουσιαστικά.

Συγκεκριμένα, στη Δαφνούλα προτεραιότητα δόθηκε στη δημιουργία χώρου πολλαπλών χρήσεων, με διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης του παλαιού σχολείου, η συντήρηση και διάνοιξη νέων απαραίτητων δημοτικών και αγροτικών οδών, η παροχή διευκολύνσεων στη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων, η πύκνωση των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ο απολογισμός της διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών που αναλογούν στους κατοίκους της, η συντήρηση των δεξαμενών ύδρευσης, ο καθαρισμός των υδρομαστεύσεων, καθώς και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στην τοπική κοινότητα Ηλιόκαλης συζήτηση έγινε για την απορροή των νερών που λιμνάζουν στους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας, η αναδιαμόρφωση του προγράμματος δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ, η κατασκευή ασφαλούς προσπέλασης στον οικισμό και η τοποθέτηση στηθαίων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η κατασκευή εγκαταστάσεων υποστήριξης των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στην Πλατανιά συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της βελτίωσης της οδού προσπέλασης στον οικισμό, και η διάθεση της αδρανοποιημένης λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννίνων.

Η Τατιάνα Καλογιάννη ανέπτυξε για κάθε θέμα τις θέσεις της Παράταξης, σημείωσε την υστέρηση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική αρχή στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και ενημέρωσε για τις αδειοδοτικές πτυχές της περιβαλλοντικά ασφαλούς τελικής διάθεσης των αποβλήτων. Τόνισε δε ότι για ορισμένα από τα προβλήματα που τέθηκαν είναι αναγκαία η διαρκής συνεργασία του Δήμου με άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς, όπως το Δασαρχείο.

Οι επισκέψεις και οι συζητήσεις με τους πολίτες του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, κατά προτεραιότητα στις εγκαταλειμμένες αγροτικές περιοχές του Δήμου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό το επόμενο διάστημα. Η Παράταξη Ιωάννινα_2023 θεωρεί την ανταλλαγή απόψεων χρήσιμη και αναγκαία για την τελική διαμόρφωση ενός υλοποιήσιμου προγράμματος που θα περιλαμβάνει αφενός την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό και αφετέρου τον σχεδιασμό των δράσεων για την ερχόμενη τετραετία.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x