Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναυλία, με θέμα «μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Συναυλία, με θέμα «μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» της Πανεπιστημιούπολης, η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα ολοκληρώσει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο με μια εορταστική συναυλία, με θέμα «μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο». Στη συναυλία θα παρουσιαστούν αριστουργήματα μουσικής που γράφτηκαν ή επένδυσαν πασίγνωστα έργα της 7ης τέχνης. Από τον θρυλικό “Τζέιμς Μποντ”, στους “Πειρατές της Καραϊβικής”, τη ρομαντική “Αμελί”, τη συγκλονιστική “Λίστα του Σίντλερ”, αλλά και τα αγαπημένα σε όλους καρτούν έως τον “Ιντιάνα Τζόουνς”. Η επιλογή των έργων ήταν δύσκολη, αφού στην κινηματογραφική μουσική συγκαταλέγονται εκατοντάδες αριστουργήματα, αλλά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμπεριλάβουν μουσική που θα “ταξιδέψει” τους ακροατές σε μια κινηματογραφική πανδαισία, γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό. Την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.

Στις 19:30 το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of