Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου

 

Η πορεία υλοποίησης του έργου “Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας” απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, των ΟΤΑ, γυναικείων φορέων και συνεταιρισμών της Ηπείρου, η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Μητροκώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης τόνισε πως πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι “να θέσει ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα ισότητας των φύλων. Γι’ αυτό και η παρούσα Επιτροπή θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση με γνώμονα την άρση τυχόν αδικιών που παρατηρούνται σε βάρος κάποιου φύλου. Όπως αποδείξαμε και με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, που αποτελεί πρότυπο – μοντέλο για τις υπόλοιπες Περιφέρειες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο μπορούμε να αναπτύξουμε δράσεις”.

Εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας (TREK CONSULTING) του έργου “Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας”, παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενες κατευθύνσεις παρεμβάσεων/ δράσεων για την Περιφέρεια Ηπείρου, που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση, τη βία κατά των γυναικών, την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, την καταπολέμηση έμφυλων στερεοτύπων, τις πολλαπλές διακρίσεις ή αποκλεισμούς, την πολιτική συμμετοχή και προώθηση γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην Κοινωνία των Πολιτών.

Η μέχρι σήμερα πορεία του έργου συζητήθηκε από τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με στόχο τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων παρουσίασαν στα μέλη της Επιτροπής το έργο και τις δράσεις του Κέντρου στην Ήπειρο.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments