Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων -Οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας δικαιώθηκαν

Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων -Οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας δικαιώθηκαν

episitismos-ioannina_2Από;Γιώργος Γκόντζος–“Οι εργαζόμενοι στα GOODYS Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, franchise καταστήματα της επιχείρησης “K.ΓΚΟΥΜΑΣ Κ’ ΣΙΑ ΙΚΕ” δικαιώθηκαν!”.Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μία ακόμη απάντηση σε όσους λένε ότι «ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα», στη λογική του «τίποτα δε βγαίνει» είναι ο ίδιος ο νικηφόρος αγώνας αυτών των εργαζόμενων.

Επί 3 μήνες:

  • Οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα σε κοινή συνεννόηση με το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας βρέθηκαν, συζήτησαν και οργάνωσαν βήμα το βήμα τις κινητοποιήσεις τους.
  • Όλοι μαζί, οργανωμένοι, συζητούσαν συχνά με εμπιστοσύνη στο σωματείο τους και με συλλογικότητα χάραξαν το νικηφόρο σχέδιο τους. Κάνοντας πλατιά γνωστό το θέμα τους με όλα τα μέσα, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους, ενόχλησαν πραγματικά με κάθε δυνατό τρόπο την εργοδοσία.
  • Με συμμετοχή στη ΓΣ του σωματείου, που αποφάσισε κλιμάκωση της δράσης- πίεση στην εργοδοσία, οργάνωσαν γλέντι στο χώρο του κλειστού καταστήματος στα Γιάννενα, οργάνωσαν την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους.
  • Κατάφεραν να πάρουν έγκαιρα τις καταγγελίες τους, ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Ανάγκασαν τον ίδιο τον όμιλο GOODY’S να πάρει θέση.
  • Το Υπουργείο Εργασίας πιέστηκε ταυτόχρονα από Γιάννενα – Ηγουμενίτσα και το σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικης και προγραμμάτισε τριμερή συνάντηση από την οποία καταφέραμε να αποσπάσουμε επίδομα 1000€ για κάθε εργαζόμενο από τους 19 που εκπροσωπούνταν από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
  • Μετά από πολύπλευρη πίεση στην εργοδοσία, καταφέραμε να κερδίσουν και οι 19 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Ήδη πριν τις γιορτές του Πάσχα πήραν στα χέρια τους την πρώτη δόση.

Ο αγώνας με κατεύθυνση ενιαία απέναντι σε εργοδοσία και συγκυβένρηση, ο αγώνας που είναι ακλόνητα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που είναι στη βάση της οργάνωσης και συλλογικής δράσης μπορεί και έχει αποτελέσματα, κατακτήσεις.

Βγάζουμε τα συμπεράσματα μας! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας!

Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κοινωνικής ασφάλισης!

Καλούμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 8 ΜΑΗ στις 10 π.μ στο Δημαρχείο

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of