Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Υποδομών στο Δημαρχείο Άρτας – Συγκρατημένη αισιοδοξία Χρ. Τσιρογιάννη για την διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου

Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Υποδομών στο Δημαρχείο Άρτας – Συγκρατημένη αισιοδοξία Χρ. Τσιρογιάννη για την διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου

PHOTO 1PHOTO3

 

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί  στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Αρταίων. Η  σύσκεψη έγινε παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, των δημάρχων Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη, Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, της Περιφερειακής Συμβούλου και της εκπροσώπου της Π.Ε. Άρτας Αναστασίας Σίμου, όπου ενημέρωσαν και ανέλυσαν τα αιτήματα της περιοχής τους στο Γενικό Γραμματέα Υποδομών. Παρόντες, επίσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αρταίων Γιώργος Καραγέωργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κεντρικών Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και Αργύρης Μπουζάνης, καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα αιτήματα του Δήμου Αρταίων σε ό, τι αφορά τα κυρίαρχα θέματα υποδομής για την περιοχή μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, ο Δήμαρχος Αρταίων. Πιο συγκεκριμένα, για το μείζον θέμα της Οριοθέτησης της Κοίτης του ποταμού Αράχθου, ο Δήμαρχος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσιο αποτέλεσμα από τη στιγμή που τα έργα θα χαρακτηριστούν πλέον σαν έργα υποδομής εθνικής σημασίας και αρμόδια υπηρεσία για να «τρέξει» τις μελέτες θα είναι η αρμόδια Διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών, η οποία και θα μελετήσει συνολικά τον ποταμό Άραχθο, δηλαδή και τα έργα του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Νικολάου Σκουφά. «Έχει μπει το νερό στο αυλάκι σιγά- σιγά» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε:

 • Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, διότι η ολοκλήρωσή της θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής της Άρτας.
 • Να εξετασθεί η δυνατότητα κατασκευής πλήρη κόμβου στον Αμμότοπο, καθώς επίσης να κατασκευαστεί η παράκαμψη του Αμμοτόπου από και προς την Ιόνια, για να μην επιβαρυνθεί από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο η εν λόγω περιοχή.
 • Να γίνει άμεση αποκατάσταση των βάθρων της νέας γέφυρας.
 • Την δημοπράτηση της κατασκευής του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα.
 • Την χρηματοδότηση του έργου οδοποιίας για την εκτροπή της κυκλοφορίας (αλλαγή χάραξης του δρόμου) στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και την πεζοδρόμηση του δρόμου μπροστά από το Ιστορικό γιοφύρι και το Λαογραφικό Μουσείο.
 • Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα βάθρα του Ιστορικού γιοφυριού από την πλημμύρα της 1-2-2015, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.
 • Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των έργων που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα της 1-2-2015, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το παραποτάμιο πάρκο της πόλης, αγροτική οδοποιία, αναχώματα, τεχνικά κτλ
 • Την ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των ΣΧΟΑΑΠ του Δήμου Αρταίων, καθώς και την βελτίωση της προσβασιμότητας της Άνω Πόλης.
 • Την ανακατάταξη του Οδικού Δικτύου από την Γέφυρα Καλογήρου μέχρι την Γέφυρα Ζούτου από πρωτεύουν εθνικό σε τριτεύων εθνικό δίκτυο, λόγω και της αποφόρτισης της από την Ιόνια οδό, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την καλύτερη αξιοποίηση των οικοπέδων που εφάπτονται στην εθνική οδό, αφού θα μπορούν να οικοδομηθούν σε απόσταση 30 μέτρων από τον άξονα του δρόμου, αντί 60 μέτρων.
 • Την ανάπτυξη της Κορωνησίας και την προστασία και αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου.
 • Την ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων πεδιάδας Άρτας.
 • Την χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση κεντρικών αγροτικών διακοινοτικών δρόμων, για την εξυπηρέτηση των πτηνό-κτηνοτρόφων και των παραγωγών της περιοχής μας.
 • Την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και την κατασκευή των παραλίμνιων δρόμων περιμετρικά αυτής.
 • Την ολοκλήρωση κατασκευής των διανομαρχιακών δρόμων Άρτας – Τρικάλων, Άρτας – Καρδίτσας και Άρτας –Ευρυτανίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες επεσήμανε πως τα έργα στην Ιόνια οδό εξελίσσονται κανονικά και μέχρι τις αρχές του 2016 «θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε σημαντικά τμήματα στην κυκλοφορία». Μεταξύ των άλλων προτεραιότητα για την Άρτα, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των αρδευτικών και των εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και τα έργα οριοθέτησης, διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της κοίτης του ποταμού Αράχθου. Χαρακτήρισε δε, πολύ σημαντική την σύνδεση των εγκάρσιων αξόνων με την Ιόνια Οδό.  Τέλος επεσήμανε ότι αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Άρτας και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η δεύτερη συνάντηση με κλιμάκιο τεχνικών, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση των απαραιτήτων έργων υποδομής για την Άρτα.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments