Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Σ.Θεοδωράκης, σε ομιλία του στα Γιάννινα:Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον»

Σ.Θεοδωράκης, σε ομιλία του στα Γιάννινα:Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον»

theodorakis_0Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—«Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που είχε με πολίτες, φορείς και ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Du Lac, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

Μιλώντας για το στίγμα του νέου προοδευτικού Κινήματος υπογράμμισε πως «δεν έχουμε χρόνο για στρογγυλά λόγια που κολλάνε παντού. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως «για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, χρειάζεται δυνατό τιμόνι από κανονικούς ανθρώπους. Που να ξέρουν τι σημαίνει δουλειά και παραγωγή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να επαναπαύονται οι κυβερνώντες σε ιδεολογίες του παρελθόντος. Όπως είπε: «κάθε εποχή απαιτεί νέες απαντήσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις για το αύριο με λύσεις του χθες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα επεσήμανε πως «το Κέντρο πρέπει να βγει από τη γωνία και να γίνει ξανά πρωταγωνιστής» και πρόσθεσε ότι «πρόοδος σημαίνει να μη φοβάσαι να αλλάζεις».

Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον του νέου Κινήματος είναι αν καταφέρει να συσπειρώσει ανθρώπους ανένταχτους και αναποφάσιστους. «Το νέο κόμμα έχει νόημα όχι μόνο αν προσθέτει, αλλά αν πολλαπλασιάζει δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε Επίσης

Ε.Σολομών- Η Εσθήρ Κοέν “έφυγε”, αλλά αλλά ο λόγος της είναι εδώ , μπορούμε να τον ακούμε και μπορούμε να του δίνουμε σημασία στην διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης της πόλης.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Στιγμές από την ιστορία της ζωής της Εσθήρ(Στέλλας) Κοέν, που απεβίωσε-τελευταία επιζήσασα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of