Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ. Ριζόπουλος: Πρόταση συνεργασίας της αντιπολίτευσης

Σ. Ριζόπουλος: Πρόταση συνεργασίας της αντιπολίτευσης

 Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Μα αυτήν, ενσωματώνοντας και τις προτάσεις του Γιώργου Ζάψα (Κοινό των Ηπειρωτών) και του Νίκου Ζήκου (Αριστερή Παρέμβαση), τους καλεί σε πλήρη συντονισμό της δράσης τους.

Η βασική λογική της πρότασης είναι η άμεση συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων προκειμένου να συγκεντρώνεται κάθε φορά ο αριθμός των 16 περιφερειακών συμβούλων και να εισάγεται προς συζήτηση στο συμβούλιο ένα θέμα χωρίς να μπορεί η πλειοψηφία να το μπλοκάρει με διάφορα προσχήματα, επειδή δεν της είναι αρεστό ή δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία απόψεων. Αποτελεί όμως στην πράξη μια εξαιρετική μορφή συνεργασίας όπου με δημοκρατικό, ανοικτό και διαφανή τρόπο θα δίνεται η ευκαιρία στην κάθε παράταξη ξεχωριστά να επιλέγει όποια θέματα αξιολογεί ως σημαντικά για να τοποθετείται.

Τέλος, στην επιστολή επισημαίνεται ότι αυτή η πολιτική πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη αξία τώρα στην αρχή της περιόδου διακυβέρνησης, χωρίς κανένα προεκλογικό ενδιαφέρον παρά μόνο ουσιαστικό. 

Διαβάστε την επιστολή:epistoli-RIZOPOULOS 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments