Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Τέθηκαν οι βάσεις για την προώθηση των προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας

Τέθηκαν οι βάσεις για την προώθηση των προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας

 

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Με συνέργεια και ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η προβολή και προώθηση των προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας (κρασί-τσίπουρο) στα τοπικά καταστήματα εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής.

Τα παραπάνω αποτελούν το επιστέγασμα της, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένης συνάντησης που   πραγματοποίησαν οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών το μεσημέρι της Τρίτης (27/03/2018) στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Οινοποιεία, Επιμελητήριο, Ένωση ξενοδόχων).

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να σχεδιαστούν κοινές δράσεις. Έτσι σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα οινοποιεία-αποστακτήρια της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους  εστίασης και τουρισμού.

«Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να βάλουμε ο καθένας το δικό του “λιθαράκι” για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να προωθήσουμε τα υπέροχα προϊόντα της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας. Υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση από την πλευρά των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια θα συνεχιστεί με συγκεκριμένα βήματα που καθορίστηκαν στη σημερινή συνάντηση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση της  η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου & Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών Βάσω Μέγα.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος από την πλευρά του, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα των δύο δήμων αλλά και την αντιδήμαρχο Ιωαννίνων για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι σε αυτό τον τόπο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως η συνάντηση έρχεται για να προτείνει δράσεις ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ των οινοποιών και των καταναλωτών. «Δεν θα πρέπει να υπάρχει κατάστημα (εστιατόριο, καφέ –μπαρ, κατάλυμα, ξενοδοχείο) των Ιωαννίνων που να μη διαθέτει μία τουλάχιστον ετικέτα από τα οινοποιεία Ζίτσας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους να αναλάβουν το ρόλο του πρεσβευτή ώστε τα εν λόγω προϊόντα να αποκτήσουν στην τοπική αγορά  την προστιθέμενη αξία που δικαιωματικά θα έπρεπε να έχουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κων/νος Βλάχος και το στέλεχος επικοινωνίας Σάμ Κουδούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος  της “ZOINOS WINERY” Θανάσης  Κατσανάκης, ο εκπρόσωπος της  «Κτήμα Γκλίναβος»  K. Μπαλτογιάννης, οι οινοποιοί Αναστάσιος Πράσσος και Βασίλειος Κήττας ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Λεοντίου και το στέλεχος του Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας Μαρία Κολιού.

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of