Δευτέρα , 23 Ιούλιος 2018
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Τα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» στο 27ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων

Τα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» στο 27ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα,17-19 Νοεμβρίου  το 27ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ). Συνδιοργανωτές ήταν η ΚΕΔΕ, η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΠΕΔ Ηπείρου και ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Το θέμα του Συνεδρίου (Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων) ήταν πολύ σημαντικό, μετά μάλιστα τα γνωστά προβλήματα στο Σαρωνικό.

Ειδικοί εισηγητές ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους των προβλημάτων που σχετίζονται με τους κλειστούς κόλπους και γενικότερα το θαλάσσιο περιβάλλον. Κοινή ήταν η αντίληψη για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων και το διάλογο που ακολουθούσε. Το Συνέδριο κατέληξε σε συγκεκριμένη Απόφαση η οποία θα διαβιβαστεί προς κάθε αρμόδιο για τη λήψη μέτρων προστασίας των κλειστών κόλπων. Παραβρέθηκαν: ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Χρ. Λαμπρίδης, Βουλευτές, Δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων. Χαιρετισμό μέσω skype έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Γ. Πατούλης.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου αποτελούσε το Εσωτερικό Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, με την έγκριση απολογισμών και την εκλογή νέας διοίκησης.

Στη νέα Επταμελή Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ εκλέχτηκαν οι εξής:

Νίκος Ασλάνογλου (Βέροια), Κώστας Βολιώτης (Βόλος) , Θανάσης Θεοδωρόπουλος (Αχαΐα),  Γιώργος Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Δημήτρης Μίχαλος (Ρόδος), Γιώργος Παλαμάρης (Κορινθία),  Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα)

Δείτε Επίσης

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπέγραψε την πρώτη Προγραμματική Σύμβαση, με το υπουργείο Πολιτισμού

–Από Χάρης Δάφλος– Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση που αποδεικνύει τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz