Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο εορτασμός των 103 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο εορτασμός των 103 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

FILIPIADA

 

Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1912, όταν η Φιλιππιάδα αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και σήμερα είναι έτοιμη να γιορτάσει την 103η επέτειο από την απελευθέρωση. Οι εορταστικές εκδηλώσεις,τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού, θα λάβουν χώρα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, ενώ σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν: η Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας, η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας»,η Χορωδία Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα και τοΧορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιππιάδας «Άγ. Βησσαρίωνας».

Χαιρετισμό για την ιστορική επέτειο, θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7.00 μ.μ.: Έναρξη

7.15 μ.μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου

7.30 μ.μ.: Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας

7.45 μ.μ.: Χορωδία Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα

8.15 μ.μ.: Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας»

8.45 μ.μ.: Χορευτικό Μ. Σ. Φιλιππιάδας «Άγ. Βησσαρίωνας».

Δείτε Επίσης

Κατάθεση ερώτησης της Μερόπης Τζούφη προς την Υπουργό Παιδείας για τους «2.000 μαθητές που παραμένουν αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση στα Ιωάννινα»

Την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό (tablets, laptops) στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης ζητά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of