Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τοποθέτηση απινιδωτών σε Αρσάκεια Σχολεία και Χρυσοβίτσα 

Τοποθέτηση απινιδωτών σε Αρσάκεια Σχολεία και Χρυσοβίτσα 

ΑΡΣΑΚΕΙΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με την τοποθέτηση δύο ακόμη αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. Την Πέμπτη 3 Μαρτίου έγινε η τοποθέτηση στα Αρσάκεια Σχολεία και την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας.

Ο εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής που εγκαταστάθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία είναι δωρεά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και θα καλύψει τυχόν ανάγκες και στις γειτονικές τοπικές κοινότητες Λογγάδων και Βασιλικής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, η Διεύθυνση των Αρσάκειων, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Λογγάδων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Την Κυριακή σε μια λιτή εκδήλωση έγινε η τοποθέτηση του απινιδωτή στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας, ο οποίος προσφέρθηκε από το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος  εξήρε τη μεγάλη ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια, δείγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Ήπειρο, όπως έχει αποδειχθεί και από άλλες δράσεις που έχουν αναληφθεί στο παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι η πρωτοβουλία συνεχίζεται και σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις υποδείξεις και επιθυμίες των δωρητών. Τον απινιδωτή παρέδωσαν εκ μέρους του Συλλόγου Καταστημάτων Αγροεφοδίων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  Μ. Δεβέκος- Μ. Παπαγεωργίου αντίστοιχα και αρκετά μέλη του. Από τους τοπικούς φορείς παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μετσόβου  Παύλος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Χρυσοβίτσας  Κώστας Τσαπραλής κ.ά., οι οποίοι και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία και το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων για την προσφορά του.

 

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of