Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τοποθέτηση της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)για τον απολογισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Τοποθέτηση της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)για τον απολογισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

αρχείο λήψης (2)Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι Διοικητές των αντίστοιχων ΥΠΕ, κκ. Νέστορας Αντωνίου, Τάκης Νικολόπουλος και Έλενα Μαυρομμάτη.

ΗΜερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει η αδιαμφησβήτητη ενίσχυση του Συστήματος Υγείας σε οικονομικό και στελεχιακό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων παρά το μνημονιακό πλαίσιο.(Το video από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τον απολογισμό των πεπραγμένων της 5ης, 6ης & 7ης ΥΠΕ https://www.youtube.com/watch?v=ZQg3LMmlMs8)

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το έργο της 6ης Υγειονομικής ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας παράλληλα το ρόλο των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας μετά τον Ευαγγελισμό, καθώς εκεί καταλήγουν οι ασθενείς από την Ήπειρο, μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, τα Ιόνια Νησιά, μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Νότιας Αλβανίας. Επίσης το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» διατηρεί το κύρος του παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Καταλήγοντας, η βουλευτής ανέφερε πως η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό είναι ιδιαίτερης σημασίας, ώστε ο υπάρχον εξοπλισμός και οι υποδομές να χρησιμοποιηθούν με το μέγιστο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών, αλλά και προς όφελος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

 

Δείτε Επίσης

Κέντρο για το Παιδί στις παλιές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Νεομάρτυς Γεώργιος

Μία από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής γίνεται πράξη. Ο λόγος για ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of