Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Δημαρχείο στην Ελεούσα φωτίστηκε μπλε για τον Αυτισμό

Το Δημαρχείο στην Ελεούσα φωτίστηκε μπλε για τον Αυτισμό

Με μπλε χρώμα φωταγωγήθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος, το Δημαρχείο στην Ελεούσα για μια ώρα το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου 2019,  στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Τ.Κ. Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών και συμμετείχε και φέτος, στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Άναψε ένα μπλε φως για τον αυτισμό».  Η καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Autism Speaks στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού  στην κοινωνία.

Η αντιδήμαρχος  Γιαννούλα Γεωργούλη, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας  στην εν λόγω δράση υπογράμμισε: «Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος μας συμμετείχε και φέτος στην πρωτοβουλία “Light it up Blue”.

Το Δημαρχείο στην Ελεούσα, φωτίστηκε με το μπλε χρώμα, προκειμένου να αφήσει τον Αυτισμό να μιλήσει…. και να ακουστεί….

Σίγουρα η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών καθώς και η παραδοχή είναι μείζον θέμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σε όλο του το φάσμα».

 

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of