Κυριακή , 4 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τo 1ο βραβείο κέρδισε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έργου, το οποίο υλοποιείται στο ΤΕΙ Ηπείρου,

Τo 1ο βραβείο κέρδισε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έργου, το οποίο υλοποιείται στο ΤΕΙ Ηπείρου,

AWARD

To 1ο βραβείο (Award for best young researcher presentation 1st place) κέρδισε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «URBAN: Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Βέλτιστης Διαχείρισης, Προστασίας και Αξιοποίησης του Αστικού και Περιαστικού Πράσινου», στη 1st   Internationale on “Ecology and Protection of Marine and Freshwater Environments” ECOPROWATER 2015 στην Ιταλία (VITERBO – ITALY October 01-03, 2015)

To έργο το οποίο υλοποιεί το ΤΕΙ Ηπείρου, επικεντρώνεται κυρίως στη μελέτη και καταγραφή της αστικής βλάστησης. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη μελέτη των επιλεγέντων αστικών δενδροστοιχιών των τεσσάρων Δήμων της Ηπείρου κατά την οποία γίνεται αποτύπωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων συνδυάζοντας τα αποτελέσματα της σύγχρονης έρευνας στον τομέα του Urban Foresting, με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των νέων ΤΠΕ.

Βραβεύθηκαν  ο Δρ. Γρηγόριος Βάρρας Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου και Δρ. Γιάννης Τσιρογιάννης Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου  καθώς και οι ερευνητές Δρ. Παπαδήμας Χρήστος, Δρ. Τασσούλας Ευάγγελος και Μυριούνης Χρήστος καθώς και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ,  Δρ. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007- 2013», Κωδικός Προτεραιότητας 01 «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΕΥΝΩΝ»  Άξονας προτεραιότητας 9 «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στο site:   httpsss://urbantreemanagement.teiep.gr/.

Το εν λόγω έργο κίνησε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και δημοσίευσε στο διεθνούς φήμης site για την αστική δασοπονία,  opentreemap.org, με τίτλο: «Urban Forestry Around the World: Urban Tree Management in Epirus, Greece» (httpsss://blog.opentreemap.org/2015/10/01/urban-forestry-around-world-urban-tree-management-epirus-greece/).

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments