Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Υπηρεσίες Νοητικής Ενδυνάμωσης στο δήμο Ηγουμενίτσας

Υπηρεσίες Νοητικής Ενδυνάμωσης στο δήμο Ηγουμενίτσας

nohtikh tsterhshΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Στο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας, υλοποιείται πρόγραμμα που περιλαμβάνει υπηρεσίες νοητικής ενδυνάμωσης μέσω κατάλληλων λογισμικών σε υπολογιστή που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε ασθενείς με άνοια αλλά και σε υγιή άτομα. Απώτερος στόχος είναι οι ασκήσεις του προγράμματος να αποτελέσουν ένα πρωτότυπο ερέθισμα που θα ενεργοποιήσει και θα τονώσει τις νοητικές λειτουργίες (μνήμη,παρατηρητικότητα, λόγος, συγκέντρωση, κρίση και συμπεριφορά)του ατόμου χρήστη,συντελώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Η δυνατότητα της δωρεάν χρήσης του,δόθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές του τμήματος να κάνουν την πρακτική άσκησήτους στο Τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Το πρόγραμμα αξιοποιεί ερευνητικά αποτελέσματα ερευνητικών έργων (www.llmcare.gr) υπό την επιστημονική ευθύνη του Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Α.Π.Θ. κου. Παναγιώτη Μπαμίδη, που έδειξαν ποικιλοτρόπως την επιστημονική εγκυρότητα τέτοιων παρεμβάσεων στους ηλικιωμένους, προλαμβάνοντας τη νοητική εξασθένηση και την άνοια.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Π.Θ.» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.). Ιδρυματικά Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ. είναι ο Αντώνιος Κορωναίος, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments