Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2017» από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2017» από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

DSC00046Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την εκδήλωση «Χελιδονίσματα». Η εκδήλωση αποτελεί καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια, συνδυάζει την κατασκευή πήλινων φωλιών με ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 10 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Προστατευόμενης Περιοχής, ενημερώθηκαν 430 μαθητές και κατασκευάστηκαν 72 χελιδονοφωλιές από φυσικό πηλό.

Πιο συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποίησε επισκέψεις στο 2ο Δημοτικό Ανατολής, 21ο Δημοτικό Ιωαννίνων, 19ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Ανατολής, 2ο Πειραματικό Δημοτικό Ιωαννίνων, 2ο & 4ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, Δημοτικό Βουνοπλαγιάς και 26ο Δημοτικό Ιωαννίνων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Φορέα, ενημέρωση σε 430 μαθητές για τα είδη των χελιδονιών στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι καθώς και για το πώς μπορούμε εμείς να τα βοηθήσουμε. Πραγματοποιήθηκε προβολή για την μετανάστευση των πουλιών καθώς και ένα σύντομο βίντεο για την Προστατευόμενη Περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας κατάλληλο για μικρά παιδιά. Τέλος, κατασκευάστηκαν 72 χελιδονοφωλιές οι οποίες θα τοποθετηθούν στα σχολεία για να βοηθήσουν τα χελιδόνια μετά το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους.

 

 

Δείτε Επίσης

Τέσσερα Γιαννιωτόπουλα στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων!

Στο Βελιγράδι της Σερβίας θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of